viernes, 11 de diciembre de 2009

Avaluació de recursos per treballafr la interculturalitat en línia

Us presento la meva valoració que pertany a una webquest sobre la comunitat gitana. He trobat bastant interessant la wq, ja que a nivell psicopedagògic incorpora moltes eines a treballar per part de l'alumnat.

A continuació us deixo per si és del vostre interés la direcció de URL i el títol i autora de la webquest.

DIRECCIÓ URL: http://www.xtec.es/lic/centre/alumnat/webquest/INDEX.HTM

TÍTOL DE LA WEBQUEST: La comunitat Gitana. Webquest elaborada per Céline Luque Muñoz


He parlat en l'avaluació de la meva wq, que ens trobem davant un exercici d'intent d'educar en lo intercultural. l'autora aplica estratègies pedagògiques diferents i amb un nivell d'interculturalitat bàsic. És a dir, l'autora de la wq vol en definitiva un reconeixement de la cultura gitana per part de la cultura occidental que segurament es troba en majoria dintre de l'escola a la que dirigeix la seva wq.

En un principi sembla que pugui ser una wq amb una búsqueda d'interculturalitat forta (on es vulgui integrar a totes les cultures), però sense voler manté un nivell d'interculturalitat feble. Aquesta actuació final d’ella la delata i la desplaça,
al nostre entendre, cap a un model de mínims, de convivència sense conflicte en un marc d’acceptació de totes les diferències.

Encara que aquest nivell és bàsic, amb les estratègies educatives que fa servir la seva autora podria fer fàcilment un altre wq amb el mateix format amb un nivell fort de competència i participació amb la societat educativa (amb alumnes, professors de la mateixa escola, etc...)

No hay comentarios:

Publicar un comentario